Oma´s krentenbrood

Oma´s krentenbrood

bijgerecht | Hollands | 30 - 60 minuten | 4 personen | ingrediŽnten

Ingrediënten
500 g zelfrijzend bakmeel › 150 g rozijnen (evt. geweekt) › 50 g gedroogde abrikozen, fijngesneden › 50 g gedroogde vijgen, fijngesneden › 200 g suiker › 1 ei › 400 ml melk (lauwwarm) Materialen › cakevorm inhoud ca. 1 1/2 liter, ingevet

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om. Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel. Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat. Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar. Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is. Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.

Bevat per éénpersoonsportie
Energie 225 kcal – eiwit 5 g – vet 1g – koolhydraten 49 g.

alle boodschappen gewoon in de buurt
Lekker makkelijk twitter lekker makkelijk facebook lekker makkelijk flickr