0db56d5db8f7b633be04d2b614c1b1ff0530818e5https://www.lekkermakkelijk.nl

Brabantse gezelligheid in Dagwinkel Dorst

In het Noord-Brabantse Dorst hebben de bewoners kunnen ervaren hoe het is als er geen buurtwinkel in het dorp is. Dat is helemaal niet leuk!
Het echtpaar Van Rijthoven ging in de herfst van 2016 genieten van een welverdiend pensioen. Er was geen opvolging voor de buurtsuper. Maar toen kwam zorginstelling Amarant met plannen om in samenwerking met de eigenaar van het pand en Van Tol Retail een Dagwinkel te openen.

Martijn van Bijsterveldt is de bedrijfsleider van de nieuwe Dagwinkel. Met zes jaar ervaring als assistent bedrijfsleider bij een grote supermarkt runt hij nu de Dagwinkel. Een mooie nieuwe uitdaging. Hij werkt samen met een aantal medewerkers en iedere dag werken er drie tot vier cliënten van Amarant in de winkel. Mensen met een verstandelijke beperking die een leerzame en boeiende dagbesteding hebben. Zij komen om half tien en werken onder begeleiding tot half vier. Het contact met de klanten en de samenwerking met collega’s vinden ze geweldig en het is altijd gezellig.

De dorpsbewoners zijn blij. Het is uiteraard nog even wennen dat ze niet meer in Breda, Oosterhout of Bavel boodschappen hoeven te doen. Dat kan nu gewoon weer in Dorst. De winkel is door de verbouwing flink uitgebreid en heeft een breed assortiment met veel verse producten. Iedere week zijn er weer mooie aanbiedingen. Die staan in de folder, maar Martijn communiceert ook via Facebook. ‘Dat is niet alleen voor de aanbiedingen, maar ook over andere Acties. Het is leuk om te lezen wat de klanten van de onze Dagwinkel vinden.’


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18