04f3b4c982af70f5ce34d27e34fd98e38ce86d74fhttps://www.lekkermakkelijk.nl

De Dagwinkel van Meddo straalt en er waait een frisse wind

 

Dagwinkel Meddo aan de Geldereschweg in het Winterswijkse kerkdorp is op de eerste dag van dit jaar van eige-naar veranderd. Na dertig jaar hebben Jan en Lucy Lanting de Dagwinkel in Meddo overgedragen aan het nieuwe on-dernemerspaar Rob en Wilma van Emden uit Doetinchem.
 

Wilma heeft altijd in de zorg gewerkt en Rob heeft ruime ervaring in de supermarktwereld in de meest uiteenlopende functies bij verschillende organisaties. Dat heeft hij altijd met veel plezier gedaan, maar zijn stille wens was toch om als zelfstandig ondernemer een eigen supermarkt te runnen. Geen grote zaak, maar overzichtelijk, met persoonlijke aandacht voor de klanten. Betrokken bij elk onderdeel binnen het bedrijf en samenwerkend met Wilma en de medewerkers die al jaren in de winkel werken. De Dagwinkel in Meddo paste volledig in dat plan. Ze spreken hetzelfde dialect, zijn vertrouwd met de omgeving, kennen de smaakvoorkeuren en tradities van de streek.


 

 

Dingen waar je blij van wordt
Het interieur, de indeling en assortiment van de Dagwinkel is in de eerste weken van januari omgebouwd en opnieuw ingevuld. Een andere opzet, want met de nieuwe Dagwinkel leggen Rob en Wilma de nadruk op verse producten op het verseiland met groenten en fruit, en achter in de winkel de Meesterhand-afdeling met kaas, vlees-waren, brood en noten. “We snijden zelf de vleeswaren en kaas, maken verse salades en branden de noten. Het karakter, de kwa-liteit en de beleving is vers en ambachtelijk, waarbij de mensen deze producten ook in de winkel kunnen proeven. Naast vers brood van de bakker worden in eigen oven elke dag verse broodjes gebakken. Er is vers gebak en voor in de winkel meer ruim-te en aandacht voor bloemen en planten. Wat lekkers bij de koffie en een bloemetje in huis. Daar worden mensen blij van. De servicepunten zoals de geneesmiddelen en de Postnl diensten blijven in de winkel en Rob gaat ook de boodschappen aan huis bezorgen. In Meddo en wijde omgeving. De Dagwinkel moet het middelpunt van het dorp worden en Rob en Wilma gaan daar met alle plezier veel energie in steken.


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18