03c0fedbbe665471f46cfd5039f4e4bf14d1e0155https://www.lekkermakkelijk.nl

Groeten uit Dorst Een nieuwe uitdaging voor Karin en Hans Van rijdende winkel naar Dagwinkel

Hans van Steen heeft met zijn rijdende winkel in Bavel, Dorst, Molenschot en Breda dertig jaar lang met regelmaat de media gehaald met ludieke acties en jubilea. Het waren mooie momenten en zijn dierbare herinneringen. Zijn laatste rit naar huis van 29 mei jongstleden hoort daar zeker bij.
Laatste rit? Ja, Hans heeft zijn bestaan als Melkboer op een gedenkwaardige wijze beëindigd. In de straat hadden vele buurtbewoners, familie, vrienden en vaste klanten zich verzameld voor een indrukwekkend eerbetoon. Het vuurwerk dat eigenlijk was bedoeld voor het promotiefeestje van NAC kreeg toch een mooie bestemming. Toen de rookwolken en kruitdampen waren opgetrokken stuurde Hans zijn wagen voor de laatste keer de garage in. Het is mooi geweest. Wat rest zijn die herinneringen en zijn portret in het gemeentearchief van Breda. Een mooie foto van Hans in zijn winkelwagen. Een grote print is te zien in zijn Dagwinkel in Dorst.

Hans rijdt nu dagelijks zijn ritjes van Bavel naar Dorst. Na vijf jaar heeft zorginstelling Amarant de winkel verkocht aan Hans en Karin. Tijdens de coronaperiode was de werkdruk nog hoger dan de afgelopen jaren. Dat lijkt goed, maar werkweken van 100 uur waren geen uitzondering en door groot onderhoud aan de wagen dit voorjaar kwam het aanbod om de Dagwinkel over te nemen als een aangename verrassing. Het runnen van een vaste winkel brengt rust in het gezin en dat geeft goede moed voor de toekomst. ‘En je vak als melkboer dan? Dat blijft het mooiste dat er is. Ik ga mijn klanten missen, maar we moeten door.’

Donderdag 2 juni hebben ze na een korte verbouwing de winkel geopend. Natuurlijk is het wennen, maar de eerste reactie van de vaste klanten was positief. En dat was niet alleen door de mooie aanbiedingen. De winkel heeft hier en daar en een gewijzigde indeling waardoor alles er overzichtelijk uitziet. En er zijn nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Als er iemand is die weet wat zijn klanten wensen en waarderen is Hans het wel. Een bestelling plaatsen is uiteraard ook mogelijk, wordt het ook nog eens gewoon aan huis bezorgd.

Afscheid van de melkman van Breda
Hans heeft op 27, 28 en 29 mei jl. de laatste ritjes gemaakt langs zijn vaste klanten. Dertig jaar lang was hij de melkman van Breda. In 2009 de Beste Rijdende Winkel van het land. De waardering was groot en de herinneringen zijn dierbaar.
Tot ziens in Dorst!


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18