0ace141edbd3420ecfaedc66daa67b4f2d57bd20chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Zomerstamppotje

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze gaar. Snijd de kerstomaatjes doormidden en leg ze op een ingevet bakblik. Sprenkel het sinaasappelsap erover, bestrooi met wat peper en zout en druppel er wat olijfolie over. Zet in een op 200oC voorverwarmde oven tot ze zacht zijn. Laat afkoelen. Fruit de bosuitjes met de Italiaanse kruiden, pers de knoflook erboven uit en maak op smaak met peper en zout. Maak een puree van de aardappelen met de melk, klontje roomboter, zout en peper. Roer het bosuitjesmengsel erdoorheen. Schep de rucola en de veldsla en de helft van de kerstomaatjes erdoor en warm nog even door. Serveren met de rest van de kerstomaatjes en een lekker slavinkje.

Ingrediƫnten

  • zakje waterkers
  • zakje rucola
  • 750 gr aardappels
  • scheut melk
  • klontje roomboter
  • 2 el fijngehakte
  • Italiaanse kruiden
  • zout en peper uit de molen
  • een doosje kerstomaatjes
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 el olijfolie
  • 2 fijngehakte bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 slavinken

Receptnummer: 1008


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18