08a6eb43dce20fd81ab27792a1693a9f994538b15https://www.lekkermakkelijk.nl

Runderstoofpot met sinaasappel

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Snijd de winterpeen en bleekselderij in stukjes. De ui in grove stukken en de knoflook fijn. Rasp de sinaasappel en pers deze uit. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook met een eetlepel olijfolie in een grote braadpan en blijf dat 5 minuten omscheppen op laag vuur. Schep de groenten uit de pan. Bestrooi het vlees aan beide zijden met peper en zout en bloem. Doe nog wat olijfolie in de pan en bak de riblappen rondom bruin. Doe nu de groenten erbij. Voeg de tomaatblokjes en de sinaasappelsap toe en laat met de deksel op de pan twee uur stoven. Serveren met risotto

Ingredi├źnten

  • 4 ribrunderlappen
  • 500 gr winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • verse platte peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 sinaasappel
  • 3 el olijfolie
  • bloem
  • peper en zout uit de molen

Receptnummer: 1612


Reageren


Meer smakelijke recepten

Beef bourguignon

Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Snijd de uien in ringen, winterpeen en knoflook in plakjes. Meng de stukken rundvlees, uien, wortel en kno...

Herfst stoofschotel met Donker Kasteelbier

Schaaf de rode kool en kook deze 5 minuten in water met zout. Giet de kool af en laat deze goed uitlekken. Pel de uien en snipper ze. Schrap de wortel...

Hollands stoofpotje

Snijdt het vlees in grove stukken en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de boter en bak het vlees bruin. Snipper de ui, de knoflook en bak deze e...

Jachtschotel met appel

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar. Snipper de uien, snijd de prei in halve ri...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18