Zomer stamppotje
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de aardappels en kook ze met wat zout in twintig minuten gaar. Was intussen de rucola en snijd deze in kleine stukken. Rooster vervolgens de pijnboompitjes in een pan totdat ze goudbruin kleuren en laat ze dan afkoelen op een bord. Snijd daarna de cherrytomaatjes doormidden en bak deze kort in een koekenpan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg naar smaak peper en zout toe en maak de puree af met een klontje boter en een scheutje melk. Schep vervolgens de cherrytomaatjes, de zongedroogde tomaatjes, de rucola en de geitenkaas erdoorheen. Garneer met pijnboompitjes.
Ingrediƫnten
- 500 gr kruimige aardappels
- 150 gr rucola
- 150 gr geitenkaas
- 50 gr geroosterde pijnboompitten
- 15 gesneden zongedroogde tomaatjes
- 10 cherrytomaatjes
- scheutje melk
- klontje roomboter
- zout en peper uit de molen
Receptnummer: 1805
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappels en breng met zout aan de kook. Laat 20 Ć 25 minuten gaar koken. Bereid ondertussen de groentes, snijd de bleekselderij in boogjes...
Schil de aarddappels en kook ze licht gezouten water in ca 20 min gaar. Verwarm de melk op een heel laag pitje. Rooster de hazelnoten in een droge koe...
Schil de komkommer met schil in de lengte tot lange stroken. Lente-uitjes in kleine ringetjes snijden. Schil de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvle...
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in ...