0b4fb8e19e9cf38a563c96189a4f4b66f0a29eb3bhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Thaise mosselen

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Snijd ondertussen de gember fijn. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Laat de mosselen uitlekken. Verhit olie in een grote pan of wok. Voeg knoflook, gember, rode peper en bosui toe en bak 2 min. Schenk de kokosmelk, limoensap en vissaus erbij en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe. Schep alles om en dek de pan af. Kook de mosselen in 5-8 min. gaar. Schep regelmatig om totdat alle schelpen open zijn. Snijd de blaadjes van de koriander grof. Schud de mosselen om, haal de pan van het vuur en bestrooi met de koriander. Serveer met pandanrijst en een partje limoen.

Ingrediƫnten

  • 2 kg mosselen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • stukje verse gember geschild
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • 4 bosuitjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el Thaise vissaus
  • 2 el limoensap
  • koriander

Receptnummer: 245


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18