066bc6a6c995bba194bb80732e37f5453519192afhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Paddenstoelen met krokante serranoham, port en rozemarijn

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 35 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes ham erop. Bestrijk de ham aan beide zijden met olijfolie. Bak de ham gedurende 10 minuten krokant. Haal de bakplaat uit de oven en leg de ham op een stuk keukenpapier. Verdeel nu de druiven op de bakplaat. Besprenkel ze royaal met olijfolie. Bak de druiven 10 minuten en haal ze uit de oven en schep ze van de bakplaat. Leg nu de paddenstoelen op de bakplaat. Leg de rozemarijn er in stukken bij. Besprenkel de paddenstoelen royaal met olijfolie en de port. Maal er peper en zout over. Bak de paddenstoelen gedurende 15 minuten in de oven. Schep af en toe om. Rooster ondertussen de sneetjes stokbrood in de grillpan. Haal de paddenstoelen uit de oven. Schep ze in het midden van een mooie schaal. Leg de druiven ernaast met de krokante ham. Serveer de sneetjes gegrild stokbrood erbij en geniet.

Ingrediënten

  • 150 gr serranoham
  • 1 bakje rode druiven
  • 6 el olijfolie
  • 500 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 el port
  • 1 bol knoflook, de teentjes losgehaald maar niet geschild
  • 4 takjes rozemarijn in stukken
  • versgemalen peper en zeezout
  • 1 stokbroodje

Receptnummer: 2630


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18