Beignets van rode bieten met makreel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook de bietjes gaar. Laat ze afkoelen en schil ze. Rasp de bieten fijn. Snijd de lente-uitjes fijn en voeg bij de bietjes. Schenk het bier erop en voeg de bloem toe. Roer krachtig door met een garde. Voeg de eieren een voor een toe en maal er royaal zeezout en peper over. Schep de geraspte kaas erdoor. Maak de makreel schoon, verwijder het vel en de graatjes en breek het visvlees in stukjes. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg een royale klont roomboter toe. Schep als de boter is gesmolten drie hoopjes bietenbeslag in de pan. Druk ze met een lepel plat zodat ze circa 6 cm groot zijn. Bak ze aan beide zijden circa 3 minuten gaar. Schep ze uit de pan en ga zo door tot het bietenbeslag op is. Leg ze op bordjes of op een schaal en schep op ieder bietenbeignet een theelepeltje crème fraîche, een stukje makreel en wat ringetjes lente-ui. Lekker met een glas bier.
Ingrediënten
- 500 gr rode bieten
- 4 lente-uitjes
- 150 ml bier
- 70 gr bloem
- 2 eieren
- 50 gr geraspte kaas
- roomboter om in te bakken
- Voor erop:
- 1 verse gerookte makreel
- 1 bekertje crème fraîche
- 2 lente-uitje in ringetjes
Receptnummer: 2635
Reageren
Meer smakelijke recepten
Rooster de hazelnoten goudbruin met een eetlepel boter. Bestrooi ze daarna met wat versgemalen zeezout en peper. Hak de hazelnoten grof en houd ze apa...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze gedurende 10 minuten in 25 gram boter. Snijd de paprika’s in dunne reepjes...
Smelt de boter in een koekenpan. Voeg in een keer de bloem toe en blijf roeren tot het een dikke gladde pasta wordt. Voeg nu onder stevig roeren de vi...