0cea8cb56e6a576bbdd914ee939935d60168618ebhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Geroosterde paprikasoep shots met rozemarijn

Voorgerecht - Kerst - 4 personen - 60 minuten

Bereiding

Verwarm de oven op 200ºC. Leg de paprika’s op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Rooster de paprika’s 30 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Laat ze 10 minuten afkoelen in de oven, zo laat het vel makkelijk los. Wrijf de velletjes van de paprika’s, verwijder de pitjes en snijd in stukken. Snipper het uitje en snijd de rozemarijnnaaldjes fijn. Smelt de boter en fruit de ui met de rozemarijn 2 minuten aan. Voeg de knoflook en de paprika toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn. Voeg de vleesfond toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Klop ondertussen de slagroom met de shoarmakruiden en een mespunt zout lobbig. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Schenk de soep in 4 tot 6 glaasjes. Schep er een royale laag room op en steek er een takje rozemarijn in. Lekker met Parmezaanse wafeltjes, die maak je heel makkelijk zelf. Verwarm de oven op 180ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier. Rasp Parmezaanse kaas en schep er wat fijngehakte rozemarijn door. Schep kleine cirkels van 5 cm van de kaas op de bakplaat. Bak in 8 minuten knapperig.

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • 1 uitje
  • 1 takje rozemarijn plus 4 takjes voor de garnering
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 200 ml witte wijn
  • 1 potje vleesfond of 400 ml groenten bouillon naar keuze
  • 200 ml slagroom
  • 2 tl shoarmakruiden
  • mespunt zout

Receptnummer: 2705


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18