Witlofsoep met saffraan en zalmtartaar
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Maak de witlof schoon en snijd ze in repen. Snipper de sjalotten fijn en fruit deze aan in de boter in een braadpan. Voeg de saffraan toe en bak 2 min mee voeg daarna de witlof toe en roerbak ook even mee. Blus af met de witte wijn en voeg de visfond toe. Laat 15 min zachtjes koken. Maak onder tussen de zalmtartaar. Snijd hiervoor de zalm heel fijn, meng met de citroenrasp en sap,de lente-uitjes en de sojasaus. Maal er naar smaak wat gemalen peper over. Pureer de soep samen met de room met de staafmixer of in een blender dan wordt hij luchtiger. Breng de soep op smaak met versgemalen zeezout, peper en geraspte nootmuskaat. Verdeel de soep over vier mooie borden. Schep in ieder bord wat van de zalmtartaar. Garneer eventueel met wat blaadjes winterpostelein of waterkers. Lekker met sterretjes van wit brood. Steek sterretjes uit sneetjes wit brood en bak die mooi goudgeel in de boter.
Ingrediënten
- 150 gr zalmfilet
- 8 struikjes witlof
- 2 sjalotten
- 2 fijngesneden lente-uitjes
- sap van een halve citroen
- 1 el citroenrasp
- 250 ml witte wijn
- 1 pot visfond
- 2 el sojasaus
- 250 ml slagroom
- 50 gr boter
- 1 zakje saffraan
- versgemalen zeezout, peper en nootmuskaat
Receptnummer: 2707
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardperen en de knolselderij en snijd in stukken. Neem een grote braadpan. Snipper de ui en fruit die samen met de fijngehakte gember en komi...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de bietjes en snijd ze in kleine partjes. Doe ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve uien en de ...
Verwarm de oven op 200ºC. Leg de paprika’s op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Rooster de paprika’s 30 minuten tot het vel zwartgeblake...