0af3be8d0bcb22b198c40dbe4c647ff2cb028fb83https://www.lekkermakkelijk.nl

Hachee met aardappelpuree en rodekool

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 170 minuten

Bereiding

Snijd de ui, niet te fijn. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken. Bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem en schep voorzichtig om. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Fruit de ui 5 minuten mee. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en water toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 21/2, uur zachtjes gaar. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden. Verwarm de hachee nog 5 minuten op laag vuur en breng op smaak met zout en peper. Lekker met rodekool en aardappelpuree.

Ingrediƫnten

  • 750 gr magere rib-/runderlappen
  • 5 uien
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 el rode wijnazijn
  • el appelstroop
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 el tarwebloem
  • 400 ml water
  • 50 gr roomboter

Receptnummer: 2853


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18