0b125aca8694cd89a2dee3a9a0f3f8e1686056c30https://www.lekkermakkelijk.nl

Crostini met rosbief, citroen, grapefruit en cranberry

Bijgerecht - Feest - 4 personen - 15 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het stokbroodje in plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de olijfolie in een kom en pers de knoflook erboven uit. Voeg de dragon en citroenschil toe en maal er royaal zeezout en peper over. Meng goed door en kwast hiermee de plakjes stokbrood aan beiden zijden in. Bak het brood in 8 à 10 minuten krokant. Haal ze uit de oven. Laat 10 minuten afkoelen. Beleg de crostini met rosbief en leg op de helft een partje grapefruit en op de rest een halve eetlepel cranberrycompote.

Ingrediënten

  • 150 gr rosbief
  • 1 rode grapefruit
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 stokbroodje
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 4 el cranberrycompote
  • 125 ml olijfolie

Receptnummer: 3101


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gevulde appeltjes met cranberry compote

Maak eerst de cranberrycompote. Doe de cranberry’s in een kleine pan en voeg het sinaasappelsap, de kaneel en de honing toe. Was de appeltjes en sni...

Hartenbroodje voor mama

Ham en kaas even op kamertemperatuur laten komen. Vers afgebakken Crousticoer nog even in de oven doen. Eitje 2-3 minuten koken. Tomaatje in plakjes s...

Rosbief in rodewijnsaus

Dep de rosbief goed droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Doe de olijfolie in een braadpan en bak de rosbief rondom bru...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18