0dd7917ab7ef7bbfcd8457096abe60d39d5636c4fhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Lente kip met gember en sinaasappel

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Snijd hem daarna in parten. Roer de boter zacht en meng met 2 el van de sinaasappelschil, de knoflook, de gember, kerriepoeder en breng goed op smaak met zeezout en peper. Zet de kip in een ovenschaal en wrijf in met de gemberboter. Stop de parten sinaasappel in de buikholte. Bak de kip 20 minuten in de oven en besprenkel hem met het vrijgekomen braadvocht. Dek hem af met bakpapier en bak nog eens 20 minuten. Haal het bakpapier van de kip en besprenkel hem nogmaals met het braadvocht en bak hem 15 minuten goudbruin. 2. Maak ondertussen de groenten schoon, schil de worteltjes met een dunschiller en halveer ze in de lengte. Snijd de broccoli in rozen en halveer ze. Stoom ze in 10 minuten beetgaar. Voeg de schoongemaakte peultjes en de in stukken gesneden bleekselderij toe en stoom 5 minuten mee. 3. Haal de kip uit de oven en plaats hem op een mooie schaal. Schik hierom de groentes en besprenkel ze met de braadjus. Strooi de rest van de sinaasappelschil erover en wat plukjes dille. Lekker met aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 1 scharrelkip
  • 75 gr boter
  • 1 sinaasappel
  • 4 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el kerriepoeder

  • 1 struik broccoli

  • 1 bos wortelen
  • 75 gr peultjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 takjes verse dille

  • Extra: bakpapier, ovenschotel



Receptnummer: 3248


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18