0f061fd287111e81e46c193ce2157beeabe516668https://www.lekkermakkelijk.nl

Kipgehakt gevuld met een ei

Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Meng het kipgehakt met de kipkruiden, paneermeel, knoflook en de lente-uitjes. Vorm er vier platte schijven van en leg ze op een vel bakpapier. Leg op ieder een gekookt ei. Vouw het gehakt zorgvuldig om het ei heen. Rol ze tot mooie gehaktballen. 2. Verwarm de boter in een braadpan en bak de kip gehaktballen hierin rondom aan. Zet het vuur laag en voeg 2 el bier toe en braad ze 20 minuten verder onder af en toe draaien. 3. Bestrijk de sneden brood met boter en wat mosterd. Beleg ze met jonge slablaadjes. 4. Neem de gehaktballen uit de pan en laat ze 5 minuten rusten. Snijd ze doormidden en verdeel ze over het brood. Knip er lange stukken bieslook over en serveer met extra mosterd erbij. Uiteraard heerlijk met een lentebiertje.

Ingrediƫnten

  • 500 gr kipgehakt
  • 2 el kipkruiden met zout
  • 4 el paneermeel
  • 2 teentjes knoflook van de pers
  • 2 fijngehakte lente-uitjes
  • 50 gr boter
  • 4 hardgekookte eitjes 8 minuten
  • 3 el lentebier
  • 4 dikke sneden handgesneden brood
  • jong kropsla blaadjes
  • bieslook
  • mosterd

Receptnummer: 3253


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18