0f36877140a453f6476429a8603bef00fb2be5076https://www.lekkermakkelijk.nl

Roergebakken gamba's met paksoi en mie

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 25 minuten

Bereiding

Zo zie je maar, gamba's zijn uitermate geschikt om te roerbakken, net als groente. Een snelle en gezonde bereiding met duizenden variëteiten. Ik geef je alvast een basis, maar ga ook aan de slag met eigen ideeën! Zet een pan water op met zout en kook de mie volgens de verpakking. Koud spoelen en uit laten lekken. Maak de sugarsnaps schoon, verwijder de draden en snijd ze schuin door. Blancheer de sugarsnaps enkele minuten in kokend water met zout en spoel ze snel koud. Maak de gele paprika schoon, en snijd deze in halve ringen. Snijd de paksoi in grove stukken. De knoflook schoonmaken en hakken. Vergeet niet de Spaanse peper! Haal uit deze peper wel even het zaad, als je niet van al te heet houdt. Bruineer de sesam in een droge koekenpan even op laag vuur. Het duurt even voordat de pan warm is, maar blijf er maar bij. Het overkomt namelijk iedereen wel een keer dat de sesam zwart wordt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zet de wok op hoog vuur, maar pas als je alle ingrediënten hebt klaarstaan. Als je gaat wokken moet je het eten ook direct serveren. Verwarm de sesamolie en wok de gamba's snel met de grof gehakte knoflook en de Spaanse peper. Voeg nu op hoog vuur de sugarsnaps en de paprika toe. Voeg de groentebouillon, de sojasaus en de mie toe en schud alles nog een keer om. Opscheppen inclusief het smaakvolle vocht uit de pan. Nog even wat sesamzaadjes en verse blaadjes koriander erover en klaar! Variatietip: Je kunt dit gerecht ook bereiden met stukjes kip in plaats van de gamba's.

Ingrediënten

  • 2 paksoi
  • 500 g gepelde grote gamba's
  • 400 g sugarsnaps
  • 2 gele paprika's
  • 200 g mie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sesamzaad
  • 1 spaanse peper
  • snufje zout en peper
  • 2 el sojasaus
  • verse koriander, naar smaak
  • 200 ml groentebouillon

Receptnummer: 336


Reageren


Meer smakelijke recepten

Bami goreng met kipsaté

Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kip in 2 eetlepels olie en voeg de kipkruiden toe. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de kipfilet rondo...

Seizoensalade met gamba's

Schil de komkommer met schil in de lengte tot lange stroken. Lente-uitjes in kleine ringetjes snijden. Schil de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvle...

Wokgroenten met mie

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de prei in ringen. Verhit ondertussen de olie in een wok. Bak de prei en wokgroente al oms...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18