09d1aca1108ebca5d19a20e95c9a9117a05fb5061https://www.lekkermakkelijk.nl

Beenham uit de oven met sinaasappel en kruidnagel

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Feest - 6 personen - 30 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de sinaasappels in plakken. Vet een ovenschaal royaal in met boter en leg de beenhammen erin. Bestrijk ze met 1 eetlepel mosterd. Leg op elke beenham 4 plakken sinaasappel en steek ze vast met een kruidnagel. Schik de rest van de plakken sinaasappel eromheen en de helft van de takjes tijm. Bak de beenhammen 30 minuten gaar in de oven. Kook ondertussen het sinaasappelsap met de honing 10 minuten in. Bak de paddenstoelen 3 minuten goudbruin. Haal de beenham uit de oven en verpak deze in folie. Schenk het braadvocht van de ham bij de sinaasappelsap en kook het halfhoog vuur in tot een dikke saus. Haal de pan van het vuur en klop er 1 eetlepel mosterd door. Snijd de beenham in plakken. Leg er af en toe en plak sinaasappel tussen. Lepel de saus over het midden van de plakken beenham en garneer met de gebakken paddenstoelen en de rest van de tijm. Lekker met frietjes en rode kool met cranberries.

Ingrediënten

  • 2 beenhammen naturel van ca. 500 gr
  • 3 sinaasappels
  • 12 kruidnagels
  • 300 ml sinaasappelsap
  • 8 takjes tijm
  • 4 el honing
  • 2 el mosterd
  • 250 gr paddenstoelen

Receptnummer: 3404


Reageren


Meer smakelijke recepten

Brussels lofschotel

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer ze in de lengte. Ver-wijder de harde kern. Breng een pan water aa...

Brussels witlofschotel met beenham

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer ze in de lengte. Verwijder de harde kern. Breng een pan water aan...

Zalm met courgette, groene asperges, artisjok en Boursin

Verwarm de oven op 200ºC. Was de courgette en schaaf in de lengte lange plakken af met een kaasschaaf. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Wikkel ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18