030d29b561bc0f0a5f1cff9cfd92c9ce63ee528adhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Chicken Tonight Saté met nasi en saté

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 60 minuten

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar en laat deze afkoelen. Snijd de kip in stukjes (hoe kleiner, hoe meer stokjes). Meng de kipstukjes met sambal, het sap van de limoen en de ketjap. Marineer ca. een uurtje. Neem een bak- of wokpan en warm 1 eetlepel olie op. Doe de geklutste ei erbij en bak dit al roerend gaar. Haal het uit de pan en zet het apart. Doe de resterende olie in de pan, bak de ui lichtbruin en voeg iets later de knoflook toe. Voeg dan de boemboe toe en bak nog 2 minuutjes op een laag vuur. Voeg dan de prei toe. Nu de afgekoelde rijst en de gebakken ei erbij. Goed bakken en op smaak brengen met ketjap en sambal. Bak of gril de kip. Maak de komkommer aan met azijn, zout, suiker, en eventueel een uitje. Serveer de nasi met de saté, komkommer, de saus en de kroepoek. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 pot Chicken Tonight saté
  • 250 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olie
  • Prikkers voor de saté (weken in koud water)
  • 250 gram rijst
  • 2 eieren
  • 1 pakje boemboe voor nasi
  • 1 prei, fijngesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • Sambal en ketjap naar eigen smaak
  • 1 zak kroepoek

Receptnummer: 3777


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18