0e73a0731e5145fe41870d142fe35740b01d9a2bfhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Feest speculaas

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hapje - Feest

Bereiding

Stap 1: Maak het speculaasdeeg. Meng de bloem, speculaaskruiden, kardemompoeder en het bakpoeder door elkaar. Mix de boter romig met de bruine basterdsuiker. Voeg dan het ei toe en mix nogmaals tot dat het ei is opgenomen door de boter. Voeg in delen de bloem toe en spatel die door het deeg. Kneed daarna kort tot een soepel deeg. Stap 2: Verdeel het deeg in twee stukken en vorm er platte schijven van. Wikkel ze in bakpapier en laat ze 1 uurtje rusten in de koelkast. Stap 3: Verwarm de oven voor op 190ºC. Haal de twee stukken deeg uit de koelkast en rol ze uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Rol uit tot een dikke plak van een halve cm. Steek er koekjes uit en leg ze met een paletmes op het bakpapier. Ga zo door tot het deeg op is en schuif het bakblik in de oven. Bak de koekjes gaar in 10 minuten. Laat ze op een taart rooster afkoelen. Stap 4: Bereid de toppings voor de versiering van de koekjes. Na 20 minuten is het tijd om de koekjes te versieren. Bereid ondertussen de toppings voor de koekjes. Rol het marsepein op een plank uit die is bestrooid met poedersuiker. Steek er koekmannetjes en sterren uit die je hebt gebruikt voor de koekjes. Rooster het amandelschaafsel goudgeel in een koekenpan. Hak de zuurstokjes in stukjes. Snijd de schil van de gekonfijte sinaasappel los en snijd die in reepjes. Snijd de abrikozen ook in stukjes. Maak een dikke glazuur van de poedersuiker en de melk. Stap 5: Versier de koekjes nu naar keuze volgens het voorbeeld. Plak de toppings vast met glazuur. Leuk met de kids.

Ingrediënten

  • 260 gr patentbloem
  • 1 12 el speculaaskruiden
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gr zachte roomboter
  • 2 tl fijngeraspte sinaasappelschil
  • 150 gr donkere basterdsuiker
  • 1 losgeklopt ei
  • Extra: Koek uitsteekvormpjes naar keuze, bakpapier
  • Ingrediënten voor de toppings
  • 150 gr marsepein, 50 gr amandelschaafsel, 4 candy cane zuurstokjes, 4 gedroogde abrikozen in reepjes, 1 plak gekonfijte sinaasappel, suikeroogjes, 75 gr poedersuiker, anderhalve eetlepel volle melk.

Receptnummer: 3839


Reageren


Meer smakelijke recepten

Boter kardemom koekjes met witte chocolade en fondant

Stap 1: De bloem met de poedersuiker, een mespunt zout en de kardemompoeder goed mengen in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg hierin het ...

Gevuld speculaas

Speculaas: Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin melk, bakpoeder, speculaaskruiden, basterdsuiker en boter met elkaar. Voeg beetje bij beetje d...

Speculaaspietjes

Snijd de boter in blokjes. Was en rasp de schil van de citroen. Meng in een kom 225 g zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, zout en de Silvo Koek...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18