0ed16b56e1d19008232d96d88bfe8ddcd254fe923https://www.lekkermakkelijk.nl

Voorjaarssalade met beenham, ei, aardbeien, radijs en citroendressing

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Lunchgerecht - Lente - 6 personen - 20 minuten

Bereiding

1. Kook de eitjes 4 minuten half hard. Snijd het oude broodje of boterhammen in blokjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes krokant. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. 2. Snijd de rode ui door en snijd de helften in dunne halveringen. Meng ze met het citroensap. Halveer de aardbeitjes en kerstomaatjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. 3. Maak de citroendressing. Doe alle ingrediënten in een klein jampotje en schroef de deksel erop. Schud krachtig tot een dressing. 4. Haal de binnenste bladeren van de kropsla los en was deze. Meng met de rucola in een grote serveer schaal. Verdeel hierover de aardbeitjes, tomaatjes, uienringen en radijsjes. Schik de ham en de halve eitjes ertussen en bestrooi met de knoflook crouton. Lepel de citroendressing erover en serveer.

Ingrediënten

  • 4 scharreleitjes
  • 1 grote rode ui
  • sap van een halve citroen
  • 200 gr dungesneden beenham of achterham
  • 150 gr aardbeitjes
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 8 radijsjes
  • 1 krop sla
  • 75 gr rucola
  • - voor de dressing
  • 2 el lemon curd of sinaasappeljam
  • 1 teentje knoflook uit de pers, 4 el olijfolie, 1 tl mosterd en 2 el witte wijnazijn

Receptnummer: 3956


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardappelsalade met mosterd en spekjes

Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...

Beenham uit de oven met sinaasappel en kruidnagel

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de sinaasappels in plakken. Vet een ovenschaal royaal in met boter en leg de beenhammen erin. Bestrijk ze met 1 ...

Biefstuk met salade

Bak de aardappelschijfjes met de oregano in de olijfolie in circa 15 minuten knapperig en goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper. Kook de sperziebon...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18