04c4eaf235edd3e6bd916c9228e46718214169cd8https://www.lekkermakkelijk.nl

Italiaanse bollen uit de oven met courgette, wortel en ei

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het kapje van de afbakbollen en hol ze uit. Laat 2 cm broodkruim zitten. Bestrijk de binnenkant met olijfolie. Schaaf de courgette in dunne plakken. Schil met de dunschiller sliertjes van de wortels. Snijd de ham in dunne lange repen. Klop de eieren los met de slagroom, bieslook, Chilisaus en geraspte kaas. Vul de uitgeholde broodjes met de groenten, ham en het eimengsel. Zet ze op een rooster in de oven. Bak in 15 minuten goudbruin. Lekker met wat aangemaakte rucola.

Ingrediënten

  • 4 grote afbakbollen
  • 4 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 4 rainbow wortels
  • 4 plakjes ham
  • 4 scharreleitjes
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 125 ml slagroom
  • 2 el chilisaus
  • 6 el geraspte jonge kaas

Receptnummer: 3997


Reageren


Meer smakelijke recepten

Croissants met pesto kaas, geroosterde tomaat, kappertjes dressing, spiegeleitje en beenham

Verwarm de oven op 180ºC. Leg de trostomaatjes in een passend ovenschaaltje en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven. Meng de pesto ...

Gerechtjes voor de paasbrunch

Verdeel de zalmpaté over de toastjes. Garneer met kleine takjes verse kruiden. Verwarm de pasteibakjes en de ragout volgens de aanwijzingen op de ver...

Paastulband

Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet de tulband in met boter en bestuif het met bloem. Schud de overtollige bloem eruit. Smelt de boter op zacht vuur. ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18