0f0dc42fc0b5300e192d048b4e6b37e0baf0f0c3chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Paprikasoep met verse worst

Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Schil de aardappelen, wassen en in kleine partjes snijden. Zet water op voor de groentebouillon en voeg een bouillonblokje toe. Aardappelpartjes toevoegen en 10 minuten laten koken op laag vuur. Snijd de worst in dikke plakken en bak deze in een hapjespan. Haal de stukken worst uit de pan. Snipper de ui en fruit deze in het bakvet van de worst. Snijd de stukken paprika klein en voeg die met de tomatenblokjes toe. Verwarm het geheel ongeveer 5 minuten. Schep de groenten in de bouillon. Nog even verwarmen en op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de soep over vier grote soepkommen of diepe borden. Verdeel de worst en maak af met verse peterselie. Lekker met vers gebakken brood en een glas bokbier.

Ingrediƫnten

  • 2 verse worsten
  • 1 el olijfolie
  • 500 g kruimige aardappels
  • 1 ui
  • 1 pot gegrilde rode paprika's
  • 400 g tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 250 g snijbonen
  • 2 el verse peterselie
  • peper en zout

Receptnummer: 405


Reageren


Meer smakelijke recepten

Bleekselderij met worstjes

Snijd de bleekselderij en bospeentjes in stukjes van circa 2 centimeter. Kook de groenten ongeveer 10 minuten in weinig water en giet ze af. Verhit de...

Lentestamppotje met veldsla en hazelnoot

Schil de aarddappels en kook ze licht gezouten water in ca 20 min gaar. Verwarm de melk op een heel laag pitje. Rooster de hazelnoten in een droge koe...

Paprikasoep

Snipper de uien. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze in blokjes. Snijd de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snijd deze i...

Tomaten-venkel-sinaasappelsoep

Pel en snipper de ui en vermaal de venkelzaadjes en de korianderkorrels even in de vijzel. Verhit de olijfolie, voeg de kruiden, de stroop en de uien ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18