08b82b1c72db2ccdbbaf3baae3cb59ee3526da9fehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Gestoomde lentegroenten

Bijgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Tuinbonen met punt van mesje inkerven en stugge grijze velletje verwijderen (= dubbeldoppen). Snijbonen schuin in repen snijden. In stoompan of grote pan met stoommand of hittebestendig vergiet laagje water aan de kook brengen. Snijbonen afgedekt 5 minuten laten stomen. Tuinbonen, peultjes en doperwten toevoegen en groenten en nog 10 tot 12 minuten beetgaar laten stomen. Helft van munt fijnsnijden. Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen. Groenten overscheppen in een warme schaal. Besprenkelen met sap uit de limoen en bestrooien met zout. Garneren met rest van muntblaadjes.

Ingrediƫnten

  • 450 g tuinbonen, diepvries
  • 200 g snijbonen
  • 200 g peultjes
  • 200 g doperwten, diepvries
  • 1 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
  • 15 g verse munt
  • 1 limoen

Receptnummer: 453


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gegrilde groenten

Steek de barbecue aan. Pers de knoflook. Meng met 6 el olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel alle groenten met de dressing. G...

Groenten van de grill

Maak kuipjes van aluminiumfolie. Leg hierin de groenten met wat olijfolie of boter en voeg de kruiden toe. Plaats de pakketjes op een grill boven het...

Kalfsschnitzels met lentegroenten

Sugar snaps, sperziebonen en asperges schoonmaken. Sugar snaps en sperziebonen samen 4 minuten koken. Asperges toevoegen en nog 3 minuten koken. Schni...

Kipreepjes in roomsaus

Snijd de kipfilet in reepjes en wentel door de bloem. Bak de ui met de knoflook peper en paprikapoeder, voeg daarna de kipfilet toe en tot slot de cha...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18