06e82dfa636d17a3a1e48edfbe15040960d60f415https://www.lekkermakkelijk.nl

Tomaten-venkel-sinaasappelsoep

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Pel en snipper de ui en vermaal de venkelzaadjes en de korianderkorrels even in de vijzel. Verhit de olijfolie, voeg de kruiden, de stroop en de uien toe en fruit alles op zacht vuur. Snijd het groen van de venkel (houd dit apart) en snijd de rest in stukjes. Voeg deze samen met de tomatenpuree toe en roerbak even. Rasp ook de schil van de sinaasappels erbij. Was de tomaten, snijd de kapjes eraf en snijd ze daarna in blokken en voeg ze bij het ui-venkelmengsel. Laat onder af en toe roeren met het deksel op de pan nog even smoren. Zet 1 liter water op (waterkoker of fluitketel). Schil de aardappel en snijd deze in blokjes (als je linzen hebt, is dit niet nodig). Voeg het water, de bouillonblokjes en de aardappel of de linzen bij de tomaat. Laat met het deksel op de pan 10 tot15 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur, voeg de room toe en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Serveer meteen.

Ingrediënten

  • 1 of 2 rode uien
  • 1 sinaasappel
  • 3-4 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 dessertlepel korianderkorrels
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 dessertlepel karamelschenkstroop of
  • 1 tl suiker
  • 1 venkel
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 750 g rijpe tomaten (bijvoorbeeld Roma)
  • 2 blokjes bouillon (1x groentebouillon,
  • 1x paddenstoelenbouillon)
  • 1 niet te grote aardappel of handje oranje linzen
  • 90-100 g camembert (of crème fraîche of 75-100 milliliter sojaroom)

Receptnummer: 465


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18