0e0b5bef68b221ea1b4b5420ec7a923c68b610d50https://www.lekkermakkelijk.nl

Voorjaars stamppotje met spinazie, doperwtjes en spiegeleitje met ham

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. 2. Kook de doperwtjes 5 minuten in kokend water en giet ze af. 3. Houd een handje spinazieblaadjes en doperwtjes apart voor de topping. 4. Roerbak de spinazie kort met een klontje boter tot de blaadjes net slinken. 5. Laat de aardappelen uitlekken in een vergiet. Schep de crème fraîche in de aardappelpan en laat dit 3 minuten smelten. Voeg de aardappelen weer toe en de helft van de doperwtjes. 6. Meng tot een grove stamppot en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 7. Bak 4 spiegeleitjes. 8. Verdeel de stamppot over 4 kommen. Verdeel de rest van de spinazieblaadjes en doperwtjes erover. Leg er een spiegeleitje op en een plak beenham bij. Lekker met een radijsjes salade.

Ingrediënten

  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 750 gr verse spinazie
  • 400 gr diepvries doperwtjes
  • bekertje crème fraîche
  • 4 scharreleitjes
  • 4 plakken beenham
  • Uit de voorraadkast:
  • zout, peper, nootmuskaat, klontje boter

Receptnummer: 5546


Reageren


Meer smakelijke recepten

Andijviestamppot

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 minuten gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de a...

Andijviestamppot met gehaktballetjes

Kook de aardappelen gaar en giet ze hierna af. Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan krokant. Meng het gehakt met de paneermeel en gehaktk...

Frittata met venkel, aardappel en spinazie

Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor de garnering. Snijd hem fijn. Roerbak de venkel in 2 eetlepels olijfolie in 4 minuten knapperig e...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18