Tagliatelle met roomsaus, velderwtjes en rauwe ham
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met kokend water en een snufje zout. Giet af en bewaar wat van het kookwater. 2. Bereid de roomsaus met de melk, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de saus een paar minuten pruttelen tot hij licht gebonden is. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookwater van de pasta toe om de saus te verdunnen. 3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoge stand. Bak de ui kort aan en voeg vervolgens de knoflook toe. Voeg de doperwtjes toe en bak ze kort mee tot ze warm zijn. 4. Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan en meng alles voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tagliatelle met doperwtjes en roomsaus over de borden, maak af met de rauwe ham en garneer eventueel met nog wat platte peterselie. Serveer direct. [tipje] Extra lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas erover.
Ingrediënten
- 300 g tagliatelle
- ½ pak basis voor roomsaus (Honig)
- 200 ml melk
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g doperwtjes (diepvries of vers)
- 100 g rauwe ham (bijv. serranoham)
- eventueel wat verse platte peterselie voor garnering
Receptnummer: 6019
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Plaats de takken kerstomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zeezout ...
Oven voorverwarmen op 180 °C. Kook de tagliatelle beetgaar. Haal het steeltje uit de portobello's en veeg ze indien nodig schoon met keukenpapier of ...
Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking beetgaar. Snijd de courgettes en de wortelen in linten van een halve centimeter en een paar mill...