
Romige bietensoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Winter - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
1. Als je verse bieten gebruikt, kook ze dan gaar in water. Pel en snijd de gekookte bieten vervolgens in kleine blokjes. 2. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de gesnipperde rode ui toe en bak op middelhoge stand tot ze glazig zijn (ongeveer 5 minuten). Voeg daarna de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. 3. Voeg de blokjes biet toe aan de pan en roer goed door. Schenk de bouillon en melk erbij. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. 4. Haal de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. 5. Schenk de soep in kommen. Garneer met geroosterde rode druiven en een scheutje kruidenolie of een lepel kruidenroom.
Ingrediënten
- 6 bieten (voorgekookt of vers)
- 2 el olijfolie
- 3 rode uien, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 600 ml groentebouillon
- 600 ml volle melk
- rode druiven, gehalveerd (voor garnering)
- kruidenolie of kruidenroom (voor garnering)
Receptnummer: 6229
Reageren
Meer smakelijke recepten
Was de asperges, snijd de onderkant weg en schil ze rondom met een dunschiller. Vang de schillen op in een bak. Doe de asperges met de schillen in en ...
1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. 3. Voeg de bloemk...
1. Verhit een beetje olie in een wok of grote pan op middelhoge stand. Bak de gamba’s in de pan totdat ze gaar en goudbruin zijn. 2. Voeg naar sma...