
Bloemkoolsoep met geitenkaascrostini
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Winter - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. 3. Voeg de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes toe. Bak dit 2-3 minuten mee. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. 4. Snijd het stokbrood in plakjes en besprenkel deze met olijfolie. Bak ze 8-10 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. 5. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool en aardappelen gaar zijn. Haal de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa. 6. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. 7. Strooi de geitenkaas over de warme crostini en zet ze nog 2 minuten terug in de oven om de kaas licht te laten smelten. 8. Schep de soep in kommen en garneer met pompoenpitten en verse tijm. Serveer de warme crostini naast de soep.
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 bloemkool (vers of diepvries, ca. 600 g), in roosjes
- 250 g aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 l groentebouillon
- ½ stokbrood
- 100 ml kookroom light
- 1 snufje nootmuskaat
- 80 g oude geitenkaas, geraspt
- pompoenpitten (voor garnering)
- verse tijm (voor garnering)
Receptnummer: 6231
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Meng in een grote kom de geraspte aardappelen, bloemkoolroosjes, ui, knoflook, zongedroogde tomaten en zwarte olijven. 2. Klop in een andere kom ...
Maak de bloemkool schoon en hak hem in stukken. Breng de kippenbouillon en melk aan de kook. Voeg de bloemkool en sjalot toe. Breng aan de kook en laa...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd vanuit het midden 2 à 3 dikke plakken van de bloemkool. Snijd de restanten ook in plakken. Leg alles op de bakp...