077743486937cae661133f088119522b67a2e4dc6https://www.lekkermakkelijk.nl

Mosseltjes en schelpjes in witte wijn met brood

Hoofdgerecht - Feest - 6 personen - 20 minuten

Bereiding

Was de schelpen om zand en vuil te verwijderen, gooi schelpen die al open zijn weg. Leg de schelpen in een mosselpan en schenk de wijn erover. Knoflook, rode peper en soepgroenten toevoegen. Stoom de schelpen tot ze opengaan, schenk de olijfolie erover en schud de pan even om. Verwarm de borden. Verdeel de schelpen over de borden en serveer met brood om het heerlijke kookvocht op te deppen. Ook lekker erbij: een schaaltje aioli.

Ingrediƫnten

  • 2 kilo gemengde schelpen (bijv. mosselen, vongole en kokkels)
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 rode peper, fijngehakt en zonder zaadjes
  • 150 gram soepgroenten
  • 100 ml port
  • 125 ml room
  • 100 gram roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie

Receptnummer: 651


Reageren


Meer smakelijke recepten

Pastasalade met tonijn

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de sperziebonen aan kop en staart schoon en kook ze in 6-8 minuten beetgaar. Ko...

Risotto met lentegroenten en garnaaltjes

Snipper de sjalotten. Schraap de worteltjes en snijd in plakjes. Peultjes schoonmaken. Wijn in steelpannetje zachtjes verwarmen. Fruit de sjalotten in...

Spaanse rijstschotel met kip en mosselen en garnalen

Water koken voor het aanmaken van de kippenbouillon. Kipfilet en salami in stukjes snijden. Ui snipperen en paprika in blokjes snijden. Salami op laag...

Thaise mosselen

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Snijd ondertussen de gember fijn. Halveer de peper in de lengte e...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18