0a7e258903665e47936a8fc156c2a7443c8433ae2https://www.lekkermakkelijk.nl

Vis en gamba met aardappelpuree, groenten en Bouillabaissesaus

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Feest - 6 personen - 30 minuten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 °C. Kabeljauw en zalm in zes stukken snijden en in ovenschaal leggen. Gamba's ernaast leggen. Verdeel 50 gram van de roomboter erover, schenk er de helft van de witte wijn over en bestrooi met peper en zout. Leg de tomaatjes in een andere ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zeezout. Kook de worteltjes in ongeveer 8 minuten beetgaar in weinig water en houd warm. Warm de aardappelpuree op. Zet de vis 8 minuten in de hete oven, na 3 minuten de schaal met tomaatjes erbij zetten. Breng intussen de bouillabaisse zachtjes aan de kook, voeg de Pernod en rest van de wijn toe. De rest van de roomboter toevoegen en opschuimen met de staafmixer. Verwarm de borden voor. Vul elk bord met een zesde van de aardappelpuree. Verdeel de vis over de borden en zet er een gamba bij. Leg de worteltjes en tomaatjes erbij en schenk wat bouillabaissesaus om de vis. Serveren met partjes citroen. De rest van de saus kun je in een kom op tafel zetten voor de liefhebber.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelpuree
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 300 gram zalmfilet
  • 6 schoongemaakte gamba's met kop
  • 650 ml bouillabaisse (zelfgemaakt of uit een potje)
  • 70 ml droge witte wijn
  • 30 ml Pernod (slijter)
  • 100 gram koude roomboter, in blokjes
  • 6 kleine tomaatjes
  • 12 worteltjes
  • 2 citroenen, in partjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zeezout

Receptnummer: 653


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18