0832fae13e9f838643cb307ac7561b4f782856365https://www.lekkermakkelijk.nl

Boerenkool met worst

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Schil de aardappels en zet op met water en zout. Kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de ui fijn. Bak de spek samen met de ui. Voeg de rozemarijn toe. Bakken tot de ui glazig is. Voeg de boerenkool toe en zet dit 15 minuten op een zacht vuur. Verwarm de melk en de boter in een pan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg steeds een beetje van de verwarmde melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het boerenkoolmengsel toe. En roer er tot slot de mosterd doorheen. Altijd lekker erbij: rookworst.

Ingrediƫnten

  • 500 gr gesneden boerenkool
  • 1,5 kg aardappels
  • 2 uien
  • 250 gr spekblokjes
  • 200 ml melk
  • 100 gr roomboter
  • zout
  • peper
  • 1 takje verse rozemarijn (of een flinke theelepel gedroogd uit een potje)
  • 1 el mosterd

Receptnummer: 703


Reageren


Meer smakelijke recepten

Andijviestamppot

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 minuten gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de a...

Boerenkool met worst

Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar. Pureer de aardappelen. Breng ze op smaak met peper en zout, de warme melk en blokjes roomboter. Bren...

Boerenkool met worst

Boerenkool in circa 20 minuten gaarkoken. Intussen in droge koekenpan spekreepjes op laag vuur zachtjes uitbakken. Rookworst verwarmen volgens gebruik...

Erwtensoep

Knolselderij en aardappelen schoonmaken en in stukjes snijden. Prei en ui in ringen en winterwortel in schijfjes snijden. Vul een grote pan met 1,5 li...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18