0b5c0c571713e015aa8015a41cc3a0a37fc67130ehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Zomerstamppot

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in circa 10 minuten rondom bruin en gaar. Verwarm de melk. Pers het teentje knoflook en voeg straks toe aan de aardappelen. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree. Was en snijd de worteltjes in stukken en kook deze 6 minuten beetgaar. Voeg een tabletje groentenbouillon toe. Kook de bevroren tuinerwten in 3 minuten beetgaar. Snijd de ijsberg sla in reepjes. De harde gele stukken eruit halen. Schep de tuinerwten en de worteltjes met de slareepjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot en de worstjes over borden. Serveer direct zodat de sla knapperig blijft.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen

  • 50 gr boter

  • 300 gr chipolata worstjes

  • 100 ml halfvolle melk

  • 300 gr tuinerwten (diepvries)
  • 300 gr wortelen

  • 1 krop ijsbergsla

  • 1 teentje knoflook
  • 1 tabletje groentenbouillon
  • zout en peper uit de molen

Receptnummer: 961


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18