Oliebolwentelteefjes met bramen
15 min 4 pers
Tags:Hapjes
Ingrediënten
- 6 oude oliebollen (bij voorkeur een dag oud)
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 2 el suiker
- 1½ tl kaneel (optioneel)
- Boter of olie om in te bakken
- Poedersuiker om te bestrooien
- 100 g bramen
Bereidingswijze
1. Snijd de oliebollen in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
2. Klop de eieren met de melk, suiker en eventueel kaneel in een brede schaal.
3. Verhit boter of olie in een koekenpan op middelhoge stand.
4. Doop de oliebollenplakken kort in het eimengsel zodat ze goed bedekt zijn en leg ze in de pan. Bak 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en licht krokant zijn.
6. Laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Serveer warm met de bramen en bestrooi het geheel met de poedersuiker