Gewoon Lekker Makkelijk, beleverd door VanTolRetail.com

Pastei met romige prei, champignons en kip

45 min 4 pers
Tags:Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 el boter of olie
  • 2 kipfilets, in blokjes (of 200 g vegetarische kipstukjes)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 el bloem
  • 150 ml kookroom (of plantaardige room)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 tl mosterd
  • 1 rol bladerdeeg (of 6-8 losse plakjes, ontdooid)
  • 1 ei (voor het bestrijken)

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200°C.
2.Verhit boter of olie in een pan en bak de kip rondom goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart. (Gebruik je vega kipstukjes? Voeg die pas in stap 6 toe.)
3.Fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook tot de ui glazig is.
4.Voeg de prei en champignons toe aan de pan en bak 5 minuten mee tot alles zacht is.
5.Bestrooi met de bloem en roer goed door. Schenk daarna langzaam de kookroom en de kippenbouillon erbij en blijf roeren tot het mengsel iets indikt.
6.Voeg de kipblokjes (of vega kipstukjes) toe aan het groentemengsel. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper.
7.Schep het mengsel in een ovenschaal. Rol het bladerdeeg uit en leg het grootste deel ervan over het mengsel. Druk de randen goed aan en prik een paar gaatjes in het deeg, zodat de stoom kan ontsnappen.
8.Pons of snijd sterretjes uit het overgebleven bladerdeeg en leg deze boven op de pastei ter decoratie. Druk ze lichtjes aan.
9.Bestrijk het bladerdeeg en de sterretjes met losgeklopt ei.
10.Bak de pastei 25-30 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin en krokant is.
Serveer met een frisse groene salade of wat gekookte sperziebonen.