08ea29bc01f771add6b493f1327188116ce8b689ehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Richard van der Maar uit Bedum

Winter 2013

Richard van der Maar uit Bedum

Buitengewone melkboer

Toen Richard op de middelbare school zat wist hij het al: ‘ik wil een rijdende winkel. Eigen baas en iedere dag de weg op om de boodschappen bij de mensen thuis te brengen.In zijn geboortedorp Rodeschool kreeg hij de smaak te pakken. Zaterdags en in de vakanties werkte Richard bij de melkboer.
Na zijn opleiding ging Richard aan de slag bij een groenteboer en was hij bedrijfsleider bij een Marskramer-filiaal. In afwachting van zijn kans om zelfstandig zijn brood te verdienen. Na een tip van zijn oude baas kon hij de wijk van de melkboer in Bedum overnemen. Dat is nu veertien jaar geleden en hij heeft er geen moment spijt van gehad.
Richard woont met zijn gezinnetje in Bedum. Daar staat ook zijn bedrijfspand met magazijn en garage. Met de rijdende winkelwagen en de bestelbus bezorgt hij de boodschappen en rijdt hij zes dagen in de week zijn routes in Bedum, Bloemhof, Haren, Sint Annen, Westerdijkshorn en Zuidwolde.

Wij reden met Richard mee op de woensdag in Haren. Het is al weer tien jaar geleden dat de heer Huttinga uit Haren door een hernia tijdelijk niet meer de boodschappen kon bezorgen met zijn rijdende winkel. Zijn wijk werd tijdelijk waargenomen door vier collega’s. Richard offerde zijn vrije woensdag ervoor op. Uiteindeljik kon de heer Huttinga zijn werk niet meer voortzetten en Richard is nog steeds zijn vrije dag kwijt. Met plezier. Het is drie kwartier rijden vanuit Bedum, maar hij heeft het er graag voor over. De route gaat van de ene buurt naar de andere. Verzorginghuizen voor ouderen, keurige woonwijken met statige huizen waar het mandje met het boodschappenlijstje klaar staat in de schuur en gezellige kleine straatjes waar bewoners al klaar staan om de rijdende winkel in te stappen voor de boodschapjes. Richard houdt ervan om op tijd te komen. Dat kan ook niet anders met zo’n volle route, maar hij weet dat zijn klanten op hem rekenen.
Je komt het overal tegen: websites, tv-programma’s, kranten, tijdschriften, ze doen allemaal wel iets met Twitter. Steeds meer mensen ontdekken dat twitteren niet alleen geweldig leuk is, maar ook ontzettend handig.
Richard is ook gaan twitteren. Zo kan hij zijn klanten op de hoogte houden van nieuwe producten, producten in het assortiment die extra aandacht nodig hebben, acties waaraan je gemakkelijk mee kunt doen en andere weetjes.
Kijk maar eens op https://twitter.com/melkboerbedum. Dit was 16 december een tweet: ‘Richard van der Maar reikt prijs uit.
Met de puzzel in het Lekker Makkelijk Magazine heeft mevrouw Wolrich een goed gevulde boodschappentas gewonnen. De puzzel lost mevrouw Wolrich vrijwel altijd op. En het antwoord stuurt ze dan ook naar de redactie. Zij wint een goed gevulde boodschappentas t.w.v. 50 euro.’ Altijd leuk als je voor je klanten wat extra’s kunt doen.
 


OndernemersKijk hier voor meer portretten

In ieder nummer van Lekker Makkelijk het verhaal van een ondernemer en vaak zijn gezin. Met plezier en vakmanschap bieden zij, dag in dag uit, klanten...

OndernemersOok een favoriete ondernemer?

Ben je ook zo blij met je melkboer, de kruidenier, buurtsuper, rijdende winkel of die vriendelijke dame van de campingwinkel? Stuur de redactie een be...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18