055b56982be39892ba366b95df70438e7af842b25https://www.lekkermakkelijk.nl

Wim en Marjo Holt uit Vierhouten

Zomer 2012

Wim en Marjo Holt uit Vierhouten

Elke dag een beetje vakantie

De eerste juli jl. was het twee jaar geleden dat Wim en Marjo de deuren opende van Parkshop Samoza op de gelijknamige camping in Vierhouten. Na acht jaar de rijdende winkel in Ruurlo, en acht jaar de supermarkt in Goor een nieuwe uitdaging. Ver van huis, maar het is inmiddels een tweede thuis.

Het begon in 1994 met een rijdende winkel in Ruurlo. Een geweldige tijd! De gezelligheid, onderweg, het delen van lief en leed en altijd een bakje koffie van de klanten. Als je dat afsloeg kostte het je, bij wijze van spreken, de boodschappen. Zo gaat dat in de Achterhoek, nog steeds. Maar toch, het werd na acht jaar tijd voor wat anders, geen investering in een nieuwe winkelwagen, maar de overname van een buurtsuper in Goor.
De Troefmarkt van Wim Holt draaide uitstekend tot het noodlot toesloeg. In het derde jaar brak er brand uit op de eerste verdieping en er ontstond flink wat schade. Met hulp van de buurt, vrienden en medewerkers van Van Tol konden Wim en Marjo na acht dagen de winkel weer openen. Toch heeft het nooit meer zo gelopen als de eerste twee jaar. Door vertraging bij de renovatie van een woonwijk bleven de klanten weg en was het niet meer verantwoord om door te gaan. In het kantoortje hangt nog steeds de foto van de Troefmarkt. Nostalgie. Bert Westra, de klantenbegeleider van Van Tol Retail was een jaar eerder al gekomen met het idee om de Parkshop SAMOZA over te nemen.
Dat was voor Wim en Marjo een jaartje te vroeg, maar in 2010 haddden ze er wel oren naar. Toch maar eens een ritje maken van Borculo naar Vierhouten. Het was toen half mei en de rest is bekend. Anderhalve maand later openden zij de vernieuwde parkshop. Ze kregen van de eigenaar de mogelijkheid om op de camping in een chalet te gaan wonen en alle medewerking om voor de gasten op de camping weer een complete en gezellige parkshop op te bouwen. Dat is Wim en Marjo wel toevertrouwd. Door de geweldige omgeving, de gemoedelijke sfeer op de camping en de vriendelijke gasten staan ze iedere morgen met plezier om 5 uur naast het bed.

Voorbereidingen van een nieuwe dag. Weer of geen weer, iedere dag verse broodjes uit de oven. De dagelijkse voorraden worden aangevuld door de leveranciers, de bezettingsoverzichten van de camping worden doorgenomen en voor ze het weten is het alweer 19.00 uur. Tijd om te genieten van de avond. Het zijn lange dagen, maar in de winter hebben ze lekker veel vrije tijd.
Het leven bevalt uitstekend zo. Zoon en dochter waren al het huis uit, maar komen regelmatig naar de camping. Wim en Marjo zijn natuurliefhebbers en genieten van de flora en fauna op de Veluwe. Veel naaldbomen en groot wild. Edelherten, zwijnen, maar ook vossen. Dat is weer minder voor de kinderboerderij op de camping. Eind juni heeft die 18 kippen en een paar konijnen te grazen genomen. Dat was het gesprek van de dag in de winkel. Tja, dat is ook de natuur.
 


OndernemersKijk hier voor meer portretten

In ieder nummer van Lekker Makkelijk het verhaal van een ondernemer en vaak zijn gezin. Met plezier en vakmanschap bieden zij, dag in dag uit, klanten...

OndernemersOok een favoriete ondernemer?

Ben je ook zo blij met je melkboer, de kruidenier, buurtsuper, rijdende winkel of die vriendelijke dame van de campingwinkel? Stuur de redactie een be...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18