03aeaaaaed37259338feb25a528f72a55eb9b3123https://www.lekkermakkelijk.nl

Tjeerd en Karin van Dijk uit Langweer

Mei 2012

Tjeerd en Karin van Dijk uit Langweer

Ons kent ons op de Buorren

11 Mei 2011 hebben zij de Troefmarkt overgenomen in Langweer. Zij was kapster, hij werkte in de bouw. Dat is heel wat anders dan het runnen van een supermarkt aan de Buorren van Langweer. Nu een jaar later. Tijd om een praatje te gaan maken met Tjeerd en Karin van Dijk.
Een zonnige dag in de eerste week van mei. Het is al gezellig op de terrasjes van de Buorren. Downtown Langweer. Hier gebeurt het en de Troefmarkt van Tjeerd en Karin is het stralend middelpunt. De dorpsbewoners zijn vertrouwd met de Troefmarkt, de enige supermarkt in het dorp, maar de afgelopen maanden heeft de buurtsuper een metamorfose ondergaan. De gevel heeft een frisse uitstraling met het nieuwe Troefmarkt logo en de oranje kleur. Voor de winkel staan de planten en iedere donderdag verse snijbloemen. De indeling van het interieur is ook veranderd. Het is licht en ruim opgezet. Direct bij de ingang, op de plek van de oude servicebalie, kunnen de klanten op een pleintje direct een keuze maken uit verse goenten en fruit. De brede gangpaden en lage stellingen geven een prettig gevoel en ruime indruk. Er is een breed assortiment met steeds meer biologische en ambachtelijke streekproducten.Ideaal om snel je dagelijkse boodschappen te doen en voor de watersporters en toeristen is het ook allemaal overzichtelijk en aantrekkelijk. Achterin de winkel heeft Tjeerd de boel grondig verbouwd. Een nieuwe vloer en wanden met o.a. de emballageruimte en een stijlvolle slijterij. Tjeerd en Karin zijn helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Er moet weer geld verdient worden en zij zijn er klaar voor. Het afgelopen jaar hebben ze geen seconde spijt gehad van de beslissing om met z’n tweetjes te gaan ondernemen. Karin mist af en toe wel het knippen, haar oude klanten nog het meest. Maar nu heeft ze met veel meer dorpsbewoners dagelijks contact. Dat is leuk en gezellig en al die tevreden klanten geven een voldaan gevoel.
Karin is zeer betrokken bij de winkeliersvereniging van Langweer. Social media krijgt daar veel aandacht en de ondernemers maken dankbaar gebruik van het advies en de ondersteuning. En dat werkt, want Troefmarkt van Dijk heeft niet alleen een eigen website, maar ook een facebook-pagina en Karin is sinds kort ook aan het twitteren. Als ze net zo snel berichtjes intoetst als ze praat kun je binnenkort online alles volgen wat er op de Buorren gebeurt. En als ze even tijd heeft maakt ze ook nog een foto of filmpje met haar nieuwe iPhone.
Er is de afgelopen maanden veel veranderd in de Troefmarkt van Tjeerd en Karin. Ze gaan niet met de tijd mee. Ze lopen voorop.
Laat het seizoen maar komen!

Troefmarkt van Dijk
Buorren 24

8525 EC Langweer

T 0513-499161

E info@troefmarktvandijk.nl


www.troefmarktvandijk.nl en ook op facebook en twitter
 


OndernemersKijk hier voor meer portretten

In ieder nummer van Lekker Makkelijk het verhaal van een ondernemer en vaak zijn gezin. Met plezier en vakmanschap bieden zij, dag in dag uit, klanten...

OndernemersOok een favoriete ondernemer?

Ben je ook zo blij met je melkboer, de kruidenier, buurtsuper, rijdende winkel of die vriendelijke dame van de campingwinkel? Stuur de redactie een be...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18