02584e0ef8bde6c6f59aff76ce603e684554cb644https://www.lekkermakkelijk.nl

Het werd stil in America…

Maar nu is er de Dagwinkel. Het sociaal middelpunt waar bewoners elkaar ontmoeten en de boodschappen kunnen doen.

De bewoners van het kerkdorp in Horst aan de Maas en de buurdorpen hebben afgelopen voorjaar en zomer ervaren dat het heel rustig werd in het dorp na de sluiting van de supermarkt. Een aantal bewoners hadden dit al voorzien en wilde met De Stichting Brood op de Plank kijken naar de mogelijkheden voor een doorstart. Hay Mulders van de stichting vertelt. over de enquete die ze hebben uitgezet. ‘De vragenlijst van de St. Brood op de Plank heeft een prachtige respons gehad van 60%. Het bleek dat 97,8% het toejuichte dat er weer een supermarkt in het dorp terugkwam, en dat 96,7% ook aangaf er daadwerkelijk boodschappen te gaan doen. Dat waren bemoedigende cijfers. Er werden maar liefst 80 suggesties gegeven voor een nieuwe naam en zo’n 200 uiterst serieuze tips en suggesties.’ Voor ondernemers Jacq Philipsen en Ton Derix mede aanleiding om de Dagwinkel te openen.

Begin oktober was het zover. Tijdens de feestelijke opening kon bedrijfsleider Jan Hellings en zijn team met trots de nieuwe Dagwinkel laten zien aan de bewoners. Een mooie ruime winkel met groot verseiland voor alle groenten en fruit. Bakkerij Ummenthun had 57 jaar de bakkerij op het dorp en gaat nu door in de Dagwinkel. Dus elke dag weer het vertrouwde verse brood. Er is een breed assortiment vers gesneden kaas, vleeswaren en vers gebrande noten van Meesterhand. Bewoners kunnen weer terecht voor alle dagelijkse en wekelijkse boodschappen. De pinautomaat het postagentschap is ook weer terug in het dorp.

Mulders benadrukt dat het welslagen afhangt van het enthousiasme van de Americaanse consument.  ‘Bezoekersaantallen en de besteding van de klanten zullen cruciaal zijn voor het behoud van de supermarkt in America.’ Pandeigenaar Philipsen sluit zich daarbij aan. ‘Laten we samen zorgen voor het behoud van ‘onze’ Dagwinkel in America.’


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18