04ac262d6aec5c0bed88a8f80deb3a0df310e8058https://www.lekkermakkelijk.nl

Geheel vernieuwde Dagwinkel in Vreeswijk

Eind van de zomer is de Dagwinkel aan de Dorpsstraat na een verbouwing en met twee nieuwe eigenaren opnieuw geopend. Tot grote tevredenheid van de bewoners. Zij kunnen de aanwezigheid van een winkel in de buurt bijzonder waarderen.

En dat was ook de aanleiding voor Patrick Wortman en Peter Kattenberg om met deze Dagwinkel aan de slag te gaan. Zij zijn ook eigenaar van de Dagwinkel in Driebruggen en Nieuwerbrug, kennen dus het belang van een winkel voor bewoners van een dorp en weten hoe ze daar invulling aan kunnen geven.

‘De Dagwinkel in Vreeswijk ligt op een geweldige plek waar jong en oud elke dag weer binnen wandelen voor de boodschappen en de lekkere trek. Het is toch geweldig dat kinderen een boodschapje kunnen doen in de buurt en dat ouderen elkaar hier ontmoeten en een praatje maken. En het is ook leuk om te zien dat klanten met de auto toch even de dorpsstraat inrijden om hier even wat lekkers te halen voor de lunch of het avondeten.’

De indeling van de winkel is veranderd, direct bij de entree liggen de verse groenten en fruit en kun je zelf de sinaasappelsap persen. Verser kan niet. Een paar stappen verder sta je voor de meubels met kaas en vleeswaren vers van ‘t mes, de huisgebrande noten en de kip, worst en spareribs uit eigen grill. Allemaal ambachtelijke producten van Meesterhand. De dag begint met de geur van versgebakken brood, croissants en koffiebroodjes uit de oven. Aan de overzijde staat de wand met alle gekoelde producten en verder in de winkel liggen alle andere producten voor de dagelijkse en wekelijkse boodschappen. De Dagwinkel is er weer in Vreeswijk. De bewoners zijn blij verrast met de nieuwe opzet en het vers-assortiment. Zij kunnen de boodschappennu weer in de buurt doen.  Lekker dichtbij!

Een dorp met rijke historie
De Vaartsche Rijn was vanaf de veertiende eeuw een belangrijke vaarroute tussen de rivier de Lek en de stad Utrecht. Om de Oude Sluis te kunnen beschermen werd er een vestingwerk gebouwd om militairen onder te brengen. Het begin van het huidige Vreeswijk. Het dorp groeide uit tot de voorhaven van Utrecht en na de aanleg van het Merwedekanaal werd het een belangrijke scheepvaartplaats. Vreeswijk is nu een wijk van Nieuwegein, maar voor veel bewoners is het nog steeds een schippersdorp. Een historische dorpskern, met café’s, restaurants en winkels en voor de dagelijkse boodschappen een Dagwinkel.


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18