0336c67a7f6ac84f031d75b1fd397c8222ac13b69https://www.lekkermakkelijk.nl

Feestelijke opening Dagwinkel Herkingen

Herfst 2014

HERKINGEN - In Herkingen (ZH) is vanochtend de nieuwe Dagwinkel geopend voor klanten. Met deze buurtwinkel zorgt ondernemer Connie Bestman dat het dorp ook buiten het toeristenseizoen levend blijft. Bestman werkte enkele jaren in de Spar in Herkingen, tot die formule besloot zich terug te trekken uit het dorp.

Herkingen valt onder de gemeente Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland. Het dorp heeft zo’n 1200 inwoners en is vooral in de zomer erg in trek bij toeristen, door de haven en het Grevelingenmeer. Ondernemer Connie Bestman was gedurende enkele jaren bedrijfsleider in de lokale Spar. Toen deze formule besloot de exploitatie te stoppen nam Bestman het initiatief om de winkel voor het dorp te behouden. In een samenwerking met Van Tol Retail en de exploitant van de haven is een opzet gemaakt voor een haalbare exploitatie van de locatie.

Formulemanager Thijs Kwakkenbos van Van Tol Retail: “Met Dagwinkel kiest Connie Bestman voor een frisse, moderne buurtwinkelformule. De winkel is volgens de formule onder andere aangekleed met oude sfeerfoto’s uit Herkingen, die de lokale betrokkenheid van de buurtwinkel onderstrepen. Ik denk dat Herkingen trots kan zijn op de ondernemer, die met deze stap het dorp ook in de wintermaanden levend houdt, en haar bewoners een prachtig servicepunt biedt.”


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18