07bedaa9211008c2615c01c6d2095a79480c353e6https://www.lekkermakkelijk.nl

Leo en Thea van Hees uit Tegelen

Herfst 2013

Bijna veertig jaar aan het stuur


Tegelen. Het dorp waar musicalster en presentatrice Chantal Janzen en acteur Huub Stapel zijn geboren. Lange tijd was het een zelfstandige gemeente, vanaf 2001 is het samen met Steyl een stadsdeel van Venlo. Er is veel veranderd in al die jaren, maar één ding niet: er rijdt nog altijd iedere dag een winkel door het dorp.

1 maart 1976 is de dag waarop Leo en Thea van Hees hun eigen bedrijf zijn gestart: VOF van Hees. Leo werkte na zijn militaire dienst aanvankelijk nog twee jaar voor een baas, maar toen hij voor zichzelf kon beginnen, greep hij die kans met beide handen aan. En daar heeft hij geen moment spijt van gehad. Thea werkte eerst nog een paar jaartjes op kantoor, maar na enige tijd draaide ook zij volop mee in de zaak. Eerst woonden ze schuin tegenover de winkel. Dat was makkelijk met de kinderen. Leo op de wagen, Thea thuis op kantoor, in de keuken, het magazijn of onderweg in de bestelbus om alle bestellingen te bezorgen. Altijd bezig. In al die jaren is er natuurlijk veel gebeurd, ze hebben met elkaar en het dorp lief en leed gedeeld. Maar het werk gaat altijd door. En hoewel ze natuurlijk met hun tijd meegaan, blijft de persoonlijke aandacht het fijnste werken. De fax en computer die thuis in de gezellige woonkeuken paraat staan voor de bestellingen, ‘verliezen’ het nog altijd van het persoonlijk contact. Want bestellingen worden anno 2013 in Tegelen het liefst persoonlijk doorgegeven.

In de loop der jaren zijn er heel wat mijlpalen geweest. Zoals in week 38 van het jaar 1983, toen Leo en Thea de eerste bestelling van Bekkerie ‘t Bruëdje uit Blerick hebben bezorgd. Bijzondere momenten waar ze even bij stilstaan. En na dertig jaar waarderen de mensen het nog steeds dat het lekkerste brood, de vlaaien en slagroomtaarten gewoon aan huis worden bezorgd. En dat is het niet het enige wat ‘Uw S.R.V. man Leo van Hees’ regelt. ‘Verjaardag, communiefeest, geslaagde fuif of zomaar een familiefeestje? Alles wordt u zonder extra kosten bezorgd en ook weer opgehaald’. Zelfs wanneer er een nieuwe supermarkt in het dorp wordt geopend, verzorgt Thea de koffie en de vlaaien. Leven en laten leven. Dat motto koesteren ze in Tegelen graag. En hoe betrokken het ondernemersechtpaar is, bewijst Thea met haar kaarten. Want er gaat geen verjaardag, jubileum, geboorte of afscheid voorbij in het dorp, zonder dat Thea daar een persoonlijke, handgeschreven kaart aan wijdt. Een vorm van aandacht die steeds meer wordt vergeten, maar die in het dorp o zo wordt gewaardeerd.

Dit voorjaar had Leo de gelegenheid om een rijdende winkel over te nemen van een collega. Die gaat mee tot aan zijn pensioen.
Nog een jaartje of zes. Zoon of dochter gaan de zaak niet overnemen, maar als er in het dorp een jong stel is dat de zaak voort wil zetten krijgen ze met alle liefde de begeleiding en medewerking van Leo en Thea. Maar voorlopig gaan ze lekker door zo. Het gaat prima zo en het is gewoon heerlijk om te kunnen doen.


OndernemersKijk hier voor meer portretten

In ieder nummer van Lekker Makkelijk het verhaal van een ondernemer en vaak zijn gezin. Met plezier en vakmanschap bieden zij, dag in dag uit, klanten...

OndernemersOok een favoriete ondernemer?

Ben je ook zo blij met je melkboer, de kruidenier, buurtsuper, rijdende winkel of die vriendelijke dame van de campingwinkel? Stuur de redactie een be...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18