096523a917e857447908150943f08532f62064bbehttps://www.lekkermakkelijk.nl

John Schouten uit Loosbroek

Mei 2013

Gewoon blijven ondernemen


In het Brabantse land boven Heeswijk-Dinther ligt het dorp Loosbroek. Daar is het leven goed. Een kerk, discotheek, voetbal- en carnavalsvereniging, snackbar en een buurtwinkel. Meer heb je ook niet nodig. Daar waar ons-kent-ons heel gewoon is. Velen zijn er geboren en wonen er er meer dan 70 jaar.

Het is het dorp van John Schouten. Een enthousiaste vent, getrouwd met Anna en samen hebben ze twee dochters, Jonie en Meike. Naast de kerk staat het pand waar al jaren een supermarkt gevestigd is. Sinds 2001 is John de eigenaar. De eerste tien jaar met een Spar en in 2011 hebben ze na een grondige verbouwing van de winkel en de woning John & Anna’s Dagwinkel geopend. Een schitterende zaak waar John met zijn team steeds weer kijkt hoe het assortiment en dienstverlening kan worden verbeterd om het de klanten naar de zin te blijven maken. Dat wordt gewaardeerd, ook door de lokale overheden en ondernemers in nabijgelegen dorpen als Vorstenbosch en Velddriel. Daar zijn de afgelopen jaren ook Dagwinkels geopend. Dat kan geen toeval zijn. Door zijn ondernemersgeest en enthousiasme is John via Van Tol Retail in contact gekomen met Vakantiepark Dierenbos in Vinkel. Een vernieuwd park van de Libéma-groep, waar je kunt kamperen of logeren in themabungalows. Gasten en omwonenden van het vakantiepark kunnen sinds 5 april hun dagelijkse boodschappen doen bij de nieuwe supermarkt. Zo is er een groente- en fruiteiland en kunnen klanten er dagelijks terecht voor vers brood en banket. Ook is er een groot assortiment aan speelgoed en lectuur aanwezig. Voor John en Anna is het een nieuw avontuur naast de Dagwinkel. ‘Iedere camping heeft belang bij een goede supermarkt. Voor ons ligt de fantastische uitdaging om er samen met het team iets heel moois van te maken. Een winkel die voldoet aan alle wensen van de vakantieparkgasten en omwonenden.’ Je zou zeggen dat de week wel vol zit voor John, maar er is nog een kleine uitdaging en wel in Eerde. Dat is een klein dorp onder Veghel.

Er is daar al zes jaar geen buurtsuper meer voor de dorpsbewoners. En tot voor kort stond ook de molen in het dorp leeg. Daarom heeft Ineke van der Ven het initiatief genomen om in de molen een dorpswinkel te openen die ze samen met vrijwilligers en mensen met een verstandelijke beperking gaat runnen. De levering van alle levensmiddelen wordt door John geregeld. Een mooi initiatief waar hij geen nee tegen kon en wilde zeggen.
In juni gaat John zijn eerste jubileum vieren; 12,5 jaar ondernemer in Loosbroek. Hij is vanaf begin dit jaar al bezig om dorpsgenoten, bedrijven en leveranciers bereid te vinden om op enige wijze mee te doen aan mooie acties voor de klanten. Dat is John wel toevertrouwd. Voor hem is het een moment op bij stil te staan, maar daarna gaat hij gewoon weer verder met nieuwe plannen voor zijn meiden, zijn winkel en zijn dorp.


OndernemersKijk hier voor meer portretten

In ieder nummer van Lekker Makkelijk het verhaal van een ondernemer en vaak zijn gezin. Met plezier en vakmanschap bieden zij, dag in dag uit, klanten...

OndernemersOok een favoriete ondernemer?

Ben je ook zo blij met je melkboer, de kruidenier, buurtsuper, rijdende winkel of die vriendelijke dame van de campingwinkel? Stuur de redactie een be...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18