00fff3c1669570c1fa0bcddee0032c406071c0555https://www.lekkermakkelijk.nl

PUUR&GEMAK verspakket: Indianse curry

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Was en maak de groente schoon. Pel en snipper de rode ui. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika en tomaten in grove stukken en de bloemkool in kleine roosjes. 2. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen. 3. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. 4. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Voeg de rode ui toe en bak 2 minuten mee op middelhoge temperatuur. 5. Voeg de groente en naar smaak rode peper toe en roerbak het geheel 4 minuten op hoge temperatuur. 6. Voeg de curry boemboe toe en bak 2 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten op lage temperatuur stoven. Voeg naar smaak het limoensap toe. Serveer de curry met rijst. Serveertip: Serveer met verse stukjes ananas. Garneer de curry met fijngehakte koriander. Variatietip: Ook lekker met gamba’s of biefstukreepjes.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 kokosmelk 200 ml
  • 100 gr rode curry boemboe
  • Zelf toevoegen:
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr kipfilet
  • 300 gr (basmati-) rijst

Receptnummer: 2580


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18