0ae22728fd4dcaf930fa88fc4e053b196793149e2https://www.lekkermakkelijk.nl

Brussels lofschotel met beenham

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 35 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200┬║C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer ze in de lengte. Verwijder de harde kern. Breng een pan water aan de kook en laat de witlof circa 8 minuten zacht koken. Snijd de plakken ham in stroken. Giet de witlof af in een vergiet en druk voorzichtig het vocht eruit. Wikkel de gehalveerde stronken in de ham. Neem een ovenschaal en verdeel de witlofrolletjes. Strooi de kaas en verdeel de boter in klontjes. Verdeel de tijm en het amandelschaafsel. Plaats de ovenschaal voor circa 15 minuten in de oven. Lekker met vers aardappelpuree.

Ingredi├źnten

  • 800 gr witlof
  • 200 gr beenham
  • 200 gr geraspte oude kaas
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 30 gr ongezouten boter
  • 50 gr amandelschaafsel

Receptnummer: 2878


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18