0c865e4f9934c77e269538551e580784e834705b8https://www.lekkermakkelijk.nl

Pavlova met pure chocolade, port en kersen

Nagerecht - Feest - 10 personen - 40 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de kom waarin het schuim wordt geklopt goed af en zo ook de mixer gardes. Weeg 100 gram suiker en 100 gram poedersuiker af. Meng door de poedersuiker 2 tl maïzena en schep het zorgvuldig om. Splits de eieren een voor een in een kopje en doe over in een grote kom. Zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit zit. Anders wordt het eiwit niet stijf. Klop de eiwitten op een middelhoge stand met een mespuntje zout halfstijf. Mix dan op de hoogste stand en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Mix het schuim zo stijf dat je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit er uitvalt. Spatel dan de poedersuiker er luchtig door. Herhaal dit met de volgende 4 eiwitten, dus meng de rest van de poedersuiker met de rest van de maïzena. Splits de eieren zonder een spoortje eigeel enz. Nu er twee kommen met stijfgeklopte eiwitten zijn kunnen we de pavlova gaan bakken. Schep het eiwit uit de kom en schep het als een berg op het bakpapier. Maak met de achterkant van een eetlepel een dikke hoge cirkel van circa 20 cm. Doe dit ook met de andere kom eiwitschuim. Nu zijn twee schijven van schuim. Bak deze 2 1/2 uur in de oven. Schakel de oven uit en laat helemaal afkoelen in de oven. Kook ondertussen de port met de suiker en het kaneelstokje op middelhoog vuur in tot een siroop. Laat het potje kersen goed uitlekken in een vergiet en doe ze bij de portsiroop. Laat marineren. Mix de mascarpone los met de slagroom en de vanillesuiker. Dek af en laat in de koelkast op smaak komen. Rooster de pistachenootjes en amandelen knapperig en hak grof. Hak de pure chocolade in flinters. Haal de afgekoelde pavlova’s uit de oven. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de schuimbodems. Leg een schuimbodem op een taartschaal. Schep de helft van de mascarponeroom in bergjes aan de buitenkant met 4 cm afstand van de pavlova. Dek af met de andere schijf pavlova. Schep de rest van de mascarponeroom in bergjes erop. Versier met de gemarineerde port kersen, gehakte noten, geschaafde chocolade en wat van de portsiroop.

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor de pavlova:
  • 8 eieren maat m
  • 200 gr suiker
  • 200 gr poedersuiker
  • 4 volle tl maïzena
  • 2 mespuntjes zout
  • Ingrediënten voor de vulling:
  • 300 gr mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • Ingrediënten voor op de taart:
  • 1 potje kersen uitgelekt
  • 400 ml rode port
  • 100 gr suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 60 gr pistachenootjes
  • 60 gr amandelen
  • 60 gr pure chocolade
  • Extra: 2 mengkommen, weegschaal, bakpapier

Receptnummer: 3117


Reageren


Meer smakelijke recepten

Pavlova met Amarena kersen

Verwarm de oven voor op 120ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de beslagkom en de gardes vetvrij zijn. Gebruik hiervoor de halve citroen...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18