0ee731d8b8c51a45e7fb2b06bc97c99c7d9f4f8e7https://www.lekkermakkelijk.nl

Hangop van zuivelhoeve yoghurt


Nagerecht - Lente - 4 personen - 60 minuten

Bereiding

1. Leg in een vergiet of zeef 3 vellen keukenpapier. Schenk hierop de yoghurt. Dek af met een bord en laat een nacht uitlekken. 2. Boen de sinaasappel schoon en snijd met een scherp mesje de schil eraf. Verwijder het witte bittere gedeelte van de schil en gooi weg. Snijd de schone stukken sinaasappelschil in hele dunne reepjes. Doe ze in een steelpan en pers het sap van de sinaasappel erboven uit. Voeg de honing toe en breng aan de kook. Laat ze daarna 10 minuten zachtjes stoven. 3. Klop de slagroom lobbig met 1 el honing en meng door de hangop. Voeg naar smaak nog wat honing toe.

4. Schep de hangop in glaasjes en verdeel de frambozen en de sinaasappelschilletjes erover. Steek er een amandelkoekje in en serveer met de rest van de koekjes.

Ingrediënten

  • 1 ltr volle yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 4 el honing
  • 1 sinaasappel
  • 125 gr verse frambozen
  • amandeltongen van Meesterhand
  • Extra: vergiet, keukenpapier



Receptnummer: 3240


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18