
Hamburger met pittige mayonaise
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 10 minuten
Bereiding
Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van. Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een kom en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en 2 el vocht uit de pot augurken. Meng de sambal met de mayonaise. Bestrijk de burgers met de olie en gril ze ca. 3 min. op de braai of in de pan. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes doormidden. Leg deze heel kort op de braai of pan. Bedek met het zoetzuur, de burgers en de pittige mayonaise.
Ingrediƫnten
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 x 2 steaktartaartjes
- 2 el zilveruitjes, in stukjes
- 1 zure augurk, in stukjes
- 150 g peen julienne
- 1 tl sambal badjak
- 2 el mayonaise
- 2 el olijfolie
- 4 zachte bolletjes
Receptnummer: 3605