0517cd7158cbb526a85576ee28cf836b00c8ea088https://www.lekkermakkelijk.nl

Garnalen met aïoli

Voorgerecht - Herfst - 2 personen - 10 minuten

Bereiding

Doe de garnalen in een schaal. Rasp de groene schil van de limoenen erboven. Pers de vruchten uit en houd het sap apart. Besprenkel de garnalen met olie en voeg 2 tenen knoflook toe. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit een wok en roerbak de garnalen met marinade circa 5 minuten. Neem van het vuur en besprenkel met limoensap naar smaak. Meng voor de aïoli de laatste teen knoflook door de mayonaise. Serveer de garnalen op een bordje en serveer de aïoli er apart bij.

Ingrediënten

  • 1 zak garnalen uit de diepvries
  • 2 limoenen, schoongeboend
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 6 eetlepels mayonaise met citroen (potje 350 ml)

Receptnummer: 96


Reageren


Meer smakelijke recepten

Tarte tatin van appel

Meng de suiker en boter tot een geheel. Voeg dan rustig zout, bloem en eieren toe en laat het deeg afgedekt in de koelkast rusten. Verwarm de oven voo...

Zandkoekjes

Kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Vorm er een bol van omwikkel met plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Rol h...

Garnalen met aioli

Doe de garnalen in een schaal. Rasp de groene schil van de limoenen erboven. Pers de vruchten uit en houd het sap apart. Besprenkel de garnalen met de...

Knäckebröd met haring in room

Haring in schaal leggen met uien en laurierblaadje ertussen. Crème fraîche loskloppen en mengen met slagroom, zout, peper, mosterd, mierikswortel en...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18