0225e5951bcf4232bc5d33cace64140502ddab5e9https://www.lekkermakkelijk.nl

Dagwinkel Groen: een nieuw begin

Arno en Sylvia Groen hebben in juni de buurtwinkel aan de Middenweg opnieuw geopend als Dagwinkel. In 1968 was Arno als vier-jarig ventje er ook bij toen zijn opa op hetzelfde adres de deur opende van de winkel van zijn ouders. Die hadden elkaar leren kennen toen ze beiden in Alkmaar werkten. Zij bij de grootgrutter uit Zaandam en hij bij een kruidenier. Ze hebben samen korte tijd in Amsterdam-Oost een winkel gehad, maar dat beviel niet. De hele dag binnen zitten in een stad waar zij zich niet thuis voelden. De winkel in De Noord was een mooie kans en daarnaast had Jan Groen op de rijdende winkel de vrijheid waar hij van genoot. Tot de dag van hun veertigjarig huwelijksfeest. De winkelwagen hield er mee op. Het was mooi geweest. Tijd voor de volgende generatie.
In 1996 heeft Arno met Sylvia de zaak overgenomen van zijn ouders, maar Jan Groen is nog altijd dagelijks in de winkel te vinden, hij bezorgt de boodschappen en als de peuters van Pinkeltje weer even komen buurten geniet hij als trotse opa van de kleine klanten van de toekomst.
De opening van de Dagwinkel is eigenlijk een nieuwe start voor Arno en Sylvia. Het plezier in ondernemen was ze de laatste jaren door allerlei tegenslagen wat vergaan, maar door de nieuwe organisatie waarmee ze nu samenwerken - Van Tol Retail en Versunie - hebben ze er weer zin en plezier in gekregen. De winkel heeft zowel aan de binnen- als buitenkant een metamorfose ondergaan. De winkel lijkt veel groter, is overzichtelijk en gezellig. Iedere dag de geur van vers gebakken brood. Verse groenten, fruit, zuivel en vleeswaren en alles wat je nodig hebt in het dagelijks huishouden. De dorpsbewoners zijn er helemaal blij mee en de passanten die bij de Edwin Groen voor een fiets komen kijken zijn blij verrast en lopen even binnen voor wat lekkere boodschappen. 


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18